Ползите от пречиствателни станции за еднофамилни къщи


Баш майстор за дома / Wednesday, March 7th, 2018

Пречиствателните станции за отпадни води вече не са така непозната тема, а притежанието им никак не е невъзможно. За всеки, решил да строи еднофамилна къща на място без централна канализация има лесни решения и това са предвидените за целта пречиствателни станции. Сред болните теми тук, винаги е стоял въпросът за изхвърляне на отпадните води, но сега с избора на битова станции за пречистването се гарантира един вид комфорт в дома.

Повечето от нас се сещат за доскорошните отживели методи на допотопни фекални ями, чиято поддръжка изискваше периодични грижи. И въпреки многото работа и грижа за тяхното, що годе добро състояние миризмите никога нямат край.

За щастие тази техника вече отшумя и днес всеки решил да живее или да притежава еднофамилна къща извън динамиката на големия град няма да е свързан с дискомфорт и неприятни моменти при поддръжката.

Във връзка с избора и покупката на битова пречиствателна станция всеки трябва да се снабди с малко информация. Така наред с проверяване на фирмите предлагащи локални пречистващи съоръжения може да научите много допълнителни неща.

При избор на фирма и преди самата покупка може да поръчате екип, които да направи индивидуален проект за локална пречиствателна станция. Задачата на специалистите е да направят оглед, при което в зависимост от разположението на къщата, свободните терени и броя обитатели на дома, могат да определят и капацитета за нужно съоръжение.

Изборът на добра и надеждна пречиствателна станция за битови нужди е свързан с правилно пускане в експлоатация, перфектна работа, лесна поддръжка. Дългогодишната й употреба с години наред трябва да е гарантирана още в момента на изграждане и монтаж.

Често пъти изборът на битова пречиствателна станция в малки къщи извън населени места се оказва доста скъпа и непосилна инвестиция. Вземайки в предвид строеж на къща извън регламентирана зона и многото съпровождащи разходи трябва да се има предвид и да се гледа на пречиствателното съоръжение не като на допълнително нещо, а основно. В случаи, че е непосилна инвестицията не е редно дори да се прибягва към строежа. Причината е не само замърсяване на околната среда, но и постоянен дискомфорт, на които собствениците на имота ще са постоянно подложени.

В резултат от направени изследвания едно домакинство изразходва двойно по-големи количества вода, отколкото такова в средата на миналия век. Това оправдава твърдението, че дом построен на място, където липсва канализация е необходима пречиствателна станция и това е задължително условие. Количествата използвана вода от съвременни уреди като съдомиялна, пералня и десетки химикали прави невъзможно септичната яма да помогне в случая.

Миризмите отделяни от изкопна яма, недостатъчния обем на такива и постоянната нужда от грижа и разтоварване от отпадни води е последното, което една къща се нуждае.

Наред с личния дискомфорт от липса на пречистваща система, може да се появят проблеми със съседи или институции контролиращи опазването на околната среда. Тези неприятни моменти могат да отведат собственика на еднофамилна къща до съд и големи суми глоби, разходи за ремонтни, дейности и куп главоболия.

Днес всяка битова пречиствателна станция се проектира така, че да бъде максимално ефективна, а разходите по поддръжка да са сведени до минимум. За инвестиция в битова пречиствателна станция може да сте уверени, че ползите са за дълги периоди от време, а комфорта равносилен на лукса в града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *