Застраховка при пътуване в чужбина


Баш майстора на почивка / Wednesday, May 16th, 2018

Всяко едно пътуване в чужбина е свързано с много вълнение. Посещавате чужда държава, с различен език и култура, както и с различни закони и начин на управление. Затова, ако искате пътуването ви да премине като по вода и да се насладите максимално на усещанията, които ще ви донесе то, добре е да бъдете много добре подготвени. Правилните дрехи и аксесоари, слънчеви очила и зарядно за телефон, удобен куфар и багаж, предварително начертан план и резервации, закупени билети за забележителности…

Но, не забравяте ли нещо?

Какво ще кажете за застраховка пътуване в чужбина?

Много хора често пропускат тази услуга, но всъщност тя е много по-важна от колкото предполагате. Лесно е да планирате престоя си в друга държава, но какво се случва ако загубите багажа си? Или пък се разболеете? Или претърпите инцидент и се налага да посетите болница?

Предстои ви пътуване в чужбина? Ето защо е добре да си направите застраховка

Каквато и да е причината, от Izbiram.bg Ви съветват задължително да сключите застраховка пътуване в чужбина, която ще ви спести непредвидени разходи и ще ви осигури съдействие по всяко време на денонощието в случай на инцидент.
Всички тези неща са неприятни и никой не иска да мисли за тях. Но в случай на подобен инцидент, разходите могат да достигнат десети хиляди. Да, застраховката не може да ги елиминира напълно, но последиците от тях могат да бъдат минимални, благодарение на тази ценна услуга. Нейната основна цел е именно да минимизира последствията от инцидентите, които могат да ви сполетят по време на пътуването ви.

Само част от рисковете са:

Кражба;
Загуба на багаж;
Болест и болнично лечение;
Разходи за транспорт до болнично заведение;
Застраховка на багажа;
Обезщетение при смърт или инвалидност.

Така, когато пътувате, без значение дали става въпрос за почивка, работа или образование зад граница, ще можете да бъдете по-спокойни и да се наслаждавате на преживяването.

Какви са условията?

Застраховката се случва еднократно или многократно в зависимост от намерението ви да пътувате зад граница и след заплащане на нужната такса, получавате защита в размер от 5 000 до 100 000 евро за пътувания в цял свят.

За кого е подходяща?

За всяко лице, което има намерение да пътува зад граница. Сключва се преди началото на пътешествието, и влиза в сила в момента, в който напуснете границите на България.
За това, ако сте пътешественик по душа и обичате да пътувате по света, или пък планирате образование в чужбина, или работата ви е свързана с много командировки в други държави, то добре е да си осигурите допълнителна доза спокойствие, като си направите застраховка пътуване в чужбина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *