Забрана за пушенето и пикаещите в басейна


Лични / Wednesday, March 28th, 2018

Хайде за целите на експеримента приемем, че има два типа хора и един басейн. Едните хора пикаят в басейна, другите – не.

Точно така – доброто, старо, изтъркано клише с „чишкането” в общия басейн.

Дисекция на физиологичната нужда, в смъртна схватка със здравия разум :о)

Тези, които „освобождават мехура” в басейна, от една страна не искат да си признаят, че го правят. От друга страна, просто не могат да се сдържат и го правят винаги. Те също така знаят, че не е много редно да „пускаш една вода” в общия басейн, но нямат друг избор. Предпочитат да се киснат в „маринования” басейн, въпреки че знаят, че има и други като тях – просто няма друг басейн.

Тези, които не „отварят канелката” в басейна, знаят, че има такива дето я отварят, но се пляцикат в басейна, защото просто няма друг басейн, в който да се киснат.

Нека да продължим експеримента:

Ураааа! Пикаенето в басейна е забранено!

Изведнъж държавата излиза със закон – забранява се уринирането в общия басейн.

Ей така, изведнъж, без предупреждение, едните хора остават без възможност да се облекчат в басейна и ще трябва да използват за това само тоалетната, както правят всички останали. Тази неприсъща за тях схема на поведение им се струва твърде ограничителна – до сега са смятали, че е тяхно право да решат къде да „сменят водата на рибките”.

Хайде да помислим: Ако наистина излезе такъв закон, реално – двете хипотетични групи хора ще се хванат ли за гушите, както пушачи и непушачи, след забрана за пушене на обществени места? Ще има ли полемики и телевизионни диспути, с хора на изкуството, бохемата, випаджии, и други келеши, на тема „За или против пикаенето в басейна”? Ще тичат ли репортерки по басейните ,за да разпитват хората – вие „хвърляте ли жълтото ласо” в басейна и как приемате забраната за това?

Всъщност, като се замисля – може би имаме нужда от такъв закон?

Някой може да каже – хайде сега, повече от ясно е, че не е хубаво да се „прави жълто облаче” в басейна … И ще е прав. Но въпреки това никой няма да може да ми се закълне, че е 100% сигурен, че в басейна няма хора, които току що са „о’лабили”.

Аналогията с пушенето на обществено място от затворен тип не е пълна. В заведението е пределно ясно кой „мъти водата”. Време е да му затворим кранчето, така да се каже. Представете си – ако непушещите се организират в едно обществено движение, или група за натиск с мото: Когато спрете да пушите на обществено място, тогава ние ще спрем да ви пикаем в басейните!

Създава се стройна организация, група от 10 сподвижници отиват на басейн и разпъват плакат „Ей сега ви опикахме басейна!”. (Използвайки едновременно сегашно, минало и бъдеще време в едно изречение :о))

Изсмукват по 6 кена Ломско пиво („Конят ви е здрав!”). След това правят по една „бомба” в басейна, „източват бойлера” и си тръгват.

Това горното, само като идея, но пък така може и да имате възможност да се срещнете с онази репортерка с готиния задник.

Но да се върна на пушенето и забраната:

Ако някой успее да фалира кръчма, само защото е забранено да се пуши в нея, то той е по-тъп и от камерунска коза!

В рамките на „шегата”, разбира се.

П.С.: Моля, ако разполагате с цветисти евфемизми за глагола „пикая”, споделете ги – нека всички да се обогатим взаимно :о) Аз лично гледах да се огранича в най-често използвани

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *